Noha vasárnap úgy tűnt, magukra találhatnak a kriptoeszközök a szombati mélypontot követően, hétfőre újra lefelé indultak az árak. Az eladási hullám a The Wall Street Journal szerint annak a szélesebb piacot jellemző hangulatnak lehet az eredménye, melynek keretében a befektetők igyekeznek megszabadulni kockázatosabb eszközeiktől.

A likviditás megvonásának hatására a legismertebb kriptopénz, a az elmúlt 24 órában közel 3 százalékot csúszott lejjebb, ám ezzel még mindig jobban áll, mint a második legnagyobb ilyen eszköz, az ethereum, amely ugyanebben az időszakban több mint 6 százalékkal lett olcsóbb.

Fotó: OZAN KOSE / AFP

A zuhanásból az altcoinok sem maradtak ki, így komoly mínuszokat halmozott fel a solana vagy a cardano is, de a kutyás mémekre alapuló dogecoin és Shiba Inu coin sem tudta megőrizni korábbi értékét az egyre inkább a biztonságra fókuszáló piacokon.

A kriptoeszközök kapcsán szerdán tart meghallgatást az amerikai képviselőház, melynek során számos kriptocég vezetője is válaszol majd a kérdésekre.