BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszteséges nyitás New Yorkban

Az indexeket kedden a technológiai ágazati papíroknak a Fed kamatdöntő ülését megelőző értékvesztése vitte lejjebb.

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi erőteljes, esetenként öt százalékos ingadozás után, ami végül mérsékelten pozitív zárással végződött. 

Fotó: Shutterstock
  • A DJIA-30 index 1,02 százalékkal,
  • az S&P-500 index 1,38 százalékkal,
  • a Nasdaq Composite index 1,68 százalékkal kezdett alacsonyabban.

A keddi nyitás előtt a DJIA index 5,4 százalékkal, az S&P index 7,5 százalékkal, a Nasdaq index 11,4 százalékkal állt az év eleji értéke alatt.

Az indexeket kedden a technológiai ágazati papíroknak a Fed kamatdöntő ülését megelőző értékvesztése vitte lejjebb.

A befektetők közelebbi információkat várnak a monetáris szigorítás ütemtervéről. A piac 25 bázispontos kamatemelést árazott már be a márciusi ülésre.

Az olajár emelkedik. Az amerikai tőzsdék nyitásakor a WTI ára 0,17 százalékkal állt magasabban hordónként 83,45 dolláron, a Brent ára 0,44 százalékkal emelkedett 86,65 dollárra. 

Az arany spot ára unciánként 1840,53 dolláron áll, 0,14 százalékkal az előző napi zárás alatt. Az eurót 1,1269 dolláron jegyzik 0,46 százalékos gyengüléssel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.