Csütörtökön piaczárás után tette közzé frissített stratégiáját az Appeninn. A prioritások között első helyen szerepel a vállalat kötvényeinek visszaminősítése. 

Tavaly áprilisban ugyanis a Scope leminősítette a vállalat NKP kötvényeit. Emellett az energiahatékonyságra és a működési kiadások csökkentésére fókuszálnak, továbbá fontos eleme lett a stratégiának az ESG, vagyis a környezetvédelmi és a fenntarthatósági szempontok szerinti működés. 

Fotó: Shutterstock

Az irodaházpiacon a magas hozamot ígérő, jó minőségű, elsősorban CEE és SEE régióban elhelyezkedő és budapesti irodaépületek szelektív akvizíciójára törekszik a társaság. Míg a kiskereskedelemben, iparági szakértők bevonásával, gondos megtérülési számítások alapján, továbbra is országos diverzifikációval kívánják bővíteni a portfóliót, amit alaposan megválasztott közép- és kelet-európai és dél-európai piacokon való megjelenés egészíthet ki.

A fenntartható (ESG) vállalati tevékenységek közül az Appeninn az energiahatékonyságra és a felelős vízgazdálkodásra fókuszál az akvizíciók során. 

Olyan, üzleti értelemben is megtérülést ígérő elemek akvizíciójára törekednek, melyek az ESG elveknek megfelelnek, adott esetben greenbuilding fejlesztés is szóba kerülhet. Fejlesztéseik során a zöld szemléletet, az energiahatékony és alacsony karbonterhet jelentő megoldásokat ötvözik az értékteremtés hosszú távú szemléletével.