A magyar részvénypiac és a forint a meglepő inflációs adatot követően is együtt mozgott a régióval, s Nyugat-Európához képest sem volt komolyan alulteljesítő. Más szóval, az árfolyammozgások alapján az inflációs adatra alig reagál a magyar piac. 

Fotó: Shutterstock

A BUX-index a kereskedés első órájában több mint 1 százalékot esett. A vezető részvények is pirosban kezdték a napot. Az OTP 1,49, a Mol 1,35, a Richter 0,19, míg a Magyar Telekom 0,23 százalékos esésben volt délelőtt 10 órakor. Ugyanekkor a német DAX 0,82 százalékos mínuszt mutatott, a francia CAC40 pedig több mint 1 százalékos mínuszban járt, a londoni FTSE pedig közel 1 százalékos esésben. Más szóval, a pesti tőzsdeindex a maga mínusz 1,36 százalékával nem volt komolyan alulteljesítő Nyugat-Európához képest. Az 1,39 százalékos esésben tízóraizó varsói index pedig szinte régiós együtt rezgést mutatott.

A forint alig reagált az inflációra. Az euró-forint szűk sávban mozgott, 354 közelében. A grafikon iránykeresésre utalt. Hasonlóan oszcillált, kicsit nagyobb térközzel az euróval szemben a lengyel złoty is. Míg a cseh korona szerényebb amplitúdóval követte régiós társait.