A publikált jelentés szerint a társaság árbevétele a tavalyi év utolsó három hónapjában 5,4 százalékkal nőtt éves alapon, a teljes üzleti évben pedig 3,8 százalékos plusszal 590,8 millió eurót ért el. Az év végi növekedés elsősorban az ITS (nemzetközi szállítmányozás) szegmensnek köszönhető, míg éves szinten az alapértelmezett főtevékenység eredmény hozzájárulása 4,2 százalékkal, az egyre meghatározóbb regionális logisztikai szolgáltatásé pedig 4,1 százalékkal nőtt.

A menedzsment értékelése szerint a tavalyi év bebizonyította, hogy a cégcsoport új üzleti modellje, például a régi „taxi” rendszer helyett a nemzetközi fuvarozásban a jobb hatékonyságot biztosító kereskedelmi sávok jelentősen javították a cég eredménytermelő képességét. Hangsúlyozzák, hogy pénzügyileg stabil lábakon állnak, a partnereikkel kiegyensúlyozott kapcsolatot ápolnak.

A jelentésben kiemelik, hogy az ukrajnai háború ugyan közvetlenül nem érinti a társaságot, ugyanis nem közlekednek az érintett országokba, de az ellátási láncok bizonytalanabbá válása, a társaságnál alkalmazott számtalan ukrán munkavállaló kiszámíthatatlan elérhetősége miatt bizonytalanabban tudnak tervezni.

Összességében azonban úgy látják, hogy idén a tavalyi eredménye megismétlése lehet a reális cél.

A Társaság papírjai csütörtökön 1930 forinton zártak a BÉT-en, több mint 4 százalékos erősödés után. Ugyanakkor az eredményt a kereskedés után publikálták, így a befektetők pénteken reagálnak majd a számokra.

Fotó: VG