Részvényenként 29 forintos osztalékról döntött a 4iG éves rendes közgyűlése, azaz az idei kifizetés több mint 30 százalékkal haladja meg a 2020-as üzleti év utáni 22,9 forintot - közölte pénteken a társaság. A cégvezetés szerint a jövőbeni osztalékkilátások is pozitívak.

4ig
Fotó: 4ig

A közgyűlés döntése értelmében a 2021 végén forgalomban lévő részvények után összesen 2,99 milliárd forintot fizet ki a vállalat. Az alapját a 4iG tavalyi, 3,97 milliárd forintos adózott eredménye képezi, amely több mint negyedével haladja meg a 2020-as 3,16 milliárd forintos profitot.

A 4iG közgyűlése személyi változásokról is határozott, az igazgatóság javaslatára a lemondott tisztségviselők helyére a részvényesek a felügyelőbizottságba két új tagot választottak. Egyikük az EuroAtlantic alapító-elnöke, Fellegi Tamás korábbi fejlesztési miniszter, míg a másik új FB-tag a Széchenyi Alapok Zrt. elnök-vezérigazgatója Jobbágy Dénes lesz. Fellegi Tamás korábban többek között a MATÁV vezetésében is részt vett, míg Jobbágy Dénesnek a jelenleg a 4iG Csoporthoz tartozó Hungaro DigiTel létrehozásában volt szerepe, majd a MATÁV vezérigazgató-helyettesi pozícióját is betöltötte.

A 4iG 2021-es évre vonatkozó egyedi beszámolóját, mérlegét és eredménykimutatását, valamint konszolidált mérlegét, eredménykimutatását és éves beszámolóját is elfogadta a társaság közgyűlése.

Az ülésen újraválasztották a társaság könyvvizsgálóját, illetve elfogadták az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok tiszteletdíjának változását. A Cégcsoport nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált értékesítési árbevétele korábban nem látott magas szintre, 93,65 milliárd forintra emelkedett 2021-ben, amely 63 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.