Frissítés: Nem sokkal 15 óra előtt továbbra is jól teljesít a forint. Az euró árfolyama egy rövid időre 376 forint alá bukott. Kismértékben javított a magyar részvénypiac is, a felpattanást a Richter vezeti.

 

Elkezdődött Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatója . A BUX 2,2 százalékos, közel 1000 pontos mínuszban várta az eseményt, az euró/forint 377,77-re rendezkedett be Orbán Viktor szavai előtt. Előtte, 14 órakor látványosan alulteljesítő volt a Mol (árfolyama 3,2 százalékkal esett), de gyengélkedett az OTP papírja is, amely 2,5 százalékkal süllyedt. A magyar a szerdai teljesítményével nem lógott ki az európai mezőnyből, a vezető tőzsdéken rendre negatív a hangulat: a DAX szintúgy 2 százalékkal került lejjebb, a londoni FTSE-100 fél százalékkal ereszkedik.

Fotó: Shutterstock

A miniszterelnök beszéde közben a forint erősödni kezdett, az euró árfolyam 376,7-re ereszkedett vissza. A részvénypiacon egyelőre nincs érdemi elmozdulás.

Kedden délelőtt a 370-es meghatározó ellenállási szint fölé szúrt az euró-forint, mely 370,10 körül mozgott. A kurzus az elmúlt napokban folyamatosan 370 alatt tudott maradni. De nem volt elég lendület a forint erős oldalán, ahol az 50 napos mozgóátlagot tesztelte az euróval szemben árfolyam.  A kurzus gyenge oldalra lendülése azért sem meglepő, mert az eddig forinterősödésre mutató RSI technikai indikátor már hétfőn közelített a fordulatot jelző 50-es értékhez.

Orbán Putyinnal egyeztetett, azonnali tűzszünetet javasolt

Csúcstalálkozót szervezne a kormányfő Budapesten ennek tető alá hozására.