Az Enefi erdélyi leányvállalata, az E-Star CDR javára döntött a romániai bíróság első fokon a cég Gyergyószentmiklós városa ellen kártérítés összegszerű megállapítására indított perében – közölte kedden az Enefi. A döntés még nem indokolt és nem is jogerős.

A per tárgya a koncessziós díj és kamatainak kártérítés címén történő visszafizetése. A döntéssel a bíróság jóváhagyta a CDR kereseti kérelmének megfelelő 2 590 665 lej + 1 331 389 lej – utóbbi summa kamat címén jár - összegét (1 lej = 76 forint).

csalók ellen emeltek vádat Kaposváron Judge's hammer bírói kalapács scatters in the dust on a light background. The concept of corrupt court, unfair trial, helplessness. copy space csalás bíróság ítélőtábla törvényszék
Fotó: Shutterstock

Közben két magánszemély a korábban a cégcsoport másik erdélyi cége, a Termoenergy SRL tulajdonában állt egyik telekingatlan tárgyában indított peres eljárást arra hivatkozással, hogy a cég 2006-os tulajdonszerzését megelőzően ingatlan-nyilvántartáson kívüli tulajdoni igényük keletkezett. A Termoenergy SRL anno az érintett telket az ingatlan-nyilvántartás szerinti tulajdonosától vásárolta szabályos eljárás keretében, és azóta a területeket már értékesítette is, így a keresetet teljes egészében megalapozatlannak tartja.