Kivásárlási megállapodást írtak alá az OXO Technologies Holding portfóliójába tartozó Gravity R&D Zrt. részvényesei a Taboola Europe Ltdvel – jelentette be csütörtökön portfóliócégének értékesítését a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság.

A Gravity R&D perszonalizációval foglalkozó technológiai cég saját fejlesztésű szolgáltatásával az e-kereskedelem és a digitális média szereplőit segíti, hogy testreszabott ajánlatokat adhassanak a vásárlóiknak és ezzel növeljék forgalmukat. Az adattudomány és a gépi tanulás szakértői által 2007-ben alapított vállalatnak mára több mint 20 országban vannak ügyfelei, és jelenleg havonta több mint 35 milliárd ajánlást biztosít a kiskereskedelem, az e-kereskedelem és a digitális média vezető szereplőinek. 

2021.09.09.  OXO Technologiesbecsengetés, BÉT.Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság

A Gravity R&D felvásárlója az a Nasdaqon jegyzett Taboola, amely a globális piacon meghatározó szereplő az open weben nyújtott személyre szabott ajánlások szegmensében. 

A felvásárlási ajánlat a Gravity Zrt. 100 százalékára vonatkozik, az OXO Technologies Holding Nyrt. részesedésére eső forintban rögzített vételárhányad egymilliárd forint. 

A zártkörű tranzakció további részletei nem publikusak, a felvásárlás várhatóan 2022 második negyedévének végén vagy a harmadik negyedévének elején zárul le.