Újabb kibocsátóval bővült a Budapesti Értéktőzsde középvállalati igényekre szabott platformja, a BÉT Xtend – a hazai kiberbiztonsági szegmens meghatározó társasága, a Vivetech részvényeivel indult meg a kereskedés. A vállalat a nyilvános piacra vezető úton a BÉT több, középvállalatokat megszólító szolgáltatását igénybe vette – a bevezetés finanszírozásában a Mentorprogram, az ehhez szükséges szellemi tőke bevonásában az ELITE program nyújtott segítséget. A tőkepiaci jelenlét jelentősen elősegítheti a társaság elsődleges célja, a nemzetközi terjeszkedés megvalósítását.

A Budapesti Értéktőzsde székházában tartott, a Vivetech tőzsdére lépését szimbolizáló kereskedésindító csengetésen Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, illetve Márton Miklós, a Vivetech vezérigazgatója vett részt. Jelen volt továbbá a Vivetech tőzsdére lépését tanácsadóként támogató SPB Befektetési Zrt. vezérigazgató-helyettese, Schuszter Péter.

A bevezetés keretében a Vivetech összesen 12 129 500 darab, egyenként 10 forint névértékű törzsrészvénye jelent meg a BÉT Xtend platformon.

A Vivetech 2019-ben került a Budapesti Értéktőzsde radarjára. A kiberbiztonsági társaság sikeresen pályázott a tőzsdei megjelenés financiális és szakmai megvalósítását is támogató, európai uniós forrásból megvalósuló Mentorprogram keretében. Ezt követően, immár a tőzsdei bevezetés kapujában, a vállalat csatlakozott a Magyarországon a BÉT által meghonosított nemzetközi vállalkozásfejlesztési képzéshez, az ELITE programhoz is. A Vivetech tőkepiaci jelenléte, egyúttal növekedési útja következő fázisának a BÉT Xtend platform bizonyulhat.

Fotó: BERTALAN SOOS

A magyar tulajdonban álló Vivetech 2011 óta aktív, tevékenysége elsősorban az IT-biztonságra, azon belül többek között az információbiztonsági stratégiák kialakításával, üzletfolytonossági tervek és üzleti hatáselemzések előkészítésével, minőségbiztosítással és projektmenedzsment-támogatással kapcsolatos tanácsadásra, illetve saját fejlesztésű szoftvermegoldásainak a fejlesztésére terjed ki. A vállalat emellett kiemelt hangsúlyt fektet az úgynevezett kritikus infrastruktúra-szolgáltatók IT-biztonságának fejlesztésére, ennek mentén fejleszti saját alkalmazásplatformját, az információbiztonság-irányítási rendszer (IBIR) teljes körű és hatékony működtetését lehetővé tevő Vivesec szoftvert, mellyel elsőként a német piacon szeretne megjelenni.

„A növekedéshez és nemzetközi terjeszkedési stratégiánk megvalósításához nagy segítség a nyújtotta transzparencia. Különösen a mi esetünkben, hiszen egy mély bizalmi kapcsolatot feltételező iparágban, a kiberbiztonság terén tevékenykedünk. A tőzsdei cégek iránti fokozott bizalom miatt döntöttünk úgy, hogy a részvénykibocsátás útját választjuk”  – mondta el Márton Miklós, a Vivetech vezérigazgatója a társaság tőzsdére lépése kapcsán.

A Vivetechhel készített VG-interjú itt olvasható.