Több mint 9 százalékot esett az elmúlt 2 év legroszabb tőzsdei napján a Peloton Interactive, ám ennél nagyobb gond, hogy a piaci értéke  a tavaly év eleji 50 milliárd dolláros csúcsról a héten mintegy 5,6 milliárdra zsugorodott. A részvényt 2019 szeptemberében 24,60 dolláron vezették tőzsdére, a pandémiás csúcson 150 közelében jegyezték, míg csütörtökön 17,01-on zárt.

BRICK, NEW JERSEY - APRIL 16: Brody Longo prepares to work out on his Peloton exercise bike on April 16, 2021 in Brick, New Jersey. There is a competitive business war between indoor connected fitness devices fueled by quarantine life due to COVID-19.  (Photo by Michael Loccisano/Getty Images) 1313201692
Fotó: Michael Loccisano / Getty Images

A pandémia idején még az egyik legsikeresebb volt a szobabicikliket és más otthoni fitneszcikkeket kínáló cég. Ám az idei évben fogyasztási láz lett úrrá Amerikán, s a piac egyes szegmensei már nem csupán a járvány előtti szintre tértek vissza, hanem jelentősen felülmúlják a prepandémiás mutatókat. Így például a Planet Fitness edzőtermi lánc taglétszáma idén januárban 25 százalékkal múlta felül a 2019-es adatokat. A zsúfolt edzőtermek pedig aláásták a Peloton házi piacát. A  cég elbocsátásokba kezdett és árengedményekkel próbálkozik.   
Sőt, a Wall Street Journal információi szerint immár jelentős kisebbségi részesedés eladását vizsgálja annak érdekében, hogy megerősítse üzleti tevékenységét. A fitneszcég potenciális befektetőket céloz meg, beleértve az iparági szereplőket és a magántőke-társaságokat, amelyek körülbelül 15-20 százalékos részesedést szerezhetnek az ügyet ismerő emberek szerint. 
Az új tőke megerősítheti Pelotont, mivel az amerikai tőzsdei lap szerint a bizalmi szavazásként szolgálna, ha komoly magántőke-társaságtól vagy technológiai óriáscégtől érkezne a friss tőke. Korábban az Amazon fontolgatta a Peloton felvásárlását: az érdeklődés hírére a Peloton árfolyama 26 százalékos őrült éjszakai hegymenetet produkált az amerikai zárás utáni kereskedésben.  

Január óta kerengenek felvásárlási spekulációk a Peloton piacán,mitóta az aktivista befektető Blackwells Capital betámadta a vezérigazgatót, egyúttal közölte, hogy a Peloton vonzó felvásárlási célpont lehet a nagyobb technológiai vagy fitneszorientált vállalatok számára.