Több mint 26 százalékot pattantak a Peloton részvényei péntek este a zárás utáni kereskedésben, miután a Wall Street Journal arról írt, hogy az Amazon érdeklődik a tablettel ellátott szobabicikliket és futópadokat gyártó vállalat iránt. 

A pandémia idején a nyertes részvények közé tartozott a 2019 szeptemberében 24,60 dolláron tőzsdére vezetett társaság, melyet egy évvel ezelőtt még 150 dollár közelében jegyeztek. Ám pénteken még éppen a kibocsátási áron zárt a papír. Innen tolták aztán zárás után 31,10 dollárig.

Fotó: Shutterstock

Az akvizíciós találgatások előzménye, hogy január végén  az aktivista befektető Blackwells Capital betámadta a Peloton vezérigazgatóját, aki előbb részvényeket értékesített, majd bejelentette, hogy  a csökkenő kereslet miatt ideiglenesen a gyártás felfüggesztésén gondolkozik. Akkor a Blackwells azt közölte, hogy a Peloton vonzó felvásárlási célpont lehet a nagyobb technológiai vagy fitneszorientált vállalatok számára.  John Foley, a Peloton vezérigazgatója azonban azóta sem reagált a Blackwells felhívására. 

Az amerikai tőzsdei lap számos lehetséges kapcsolódási pontot lát az Amazon és a Peloton között. Az egyik ilyen az Amazon egészségügyi állapotot - pulzust, vérnyomást, energiafogyasztást - nyomon követő rendszere, amit megerősítene a 2,77 millió előfizetővel rendelkező Peloton széles ügyfélköre. Míg a sportszergyártó az ellátási lánc problémáit kezelhetné az Amazon logisztikai támogatásával. Ráadásul, a 14 milliárd dolláros negyedéves nyereségről beszámoló Amazonnak lenne pénze az akvizícióra.

A Peloton kedden teszi közzé gyorsjelentését, s annyit már lehet tudni, hogy a cég lépéseket tesz a jövedelmezőség javítása érdekében.