BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új vezérigazgató az OTP Alapkezelő élén

Új vezérigazgatót nevez ki az OTP Alapkezelő Zrt. igazgatósága. Éder György 2021 decemberében csatlakozott az alapkezelőhöz stratégiai tanácsadóként, az alapkezelő vezérigazgatói tisztségét pedig a felügyeleti jóváhagyást követően tölti be. Az új vezető megbízatásának célja, hogy az alapkezelő új befektetési megoldásokkal tovább erősítse jelenlétét a hazai piacon és azokban az országokban, ahol az OTP Csoport jelen van. A korábbi vezető, Köves Benedek az OTP Alapkezelő igazgatósági tagjaként folytatja munkáját.

Az OTP Alapkezelő befektetési alapokban és intézményi portfóliókban kezelt vagyona 2021 végén 1867,3 milliárd forint volt. A társaság hazai piaci részesedése 25,6 százalék. Az OTP Alapkezelő a következő években a magyarországi domináns pozíciójának megtartása mellett az egész kelet-közép-európai régió meghatározó szereplőjévé kíván válni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.