A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében, Vecsésen alakított ki új, 210 parkolóhelyes – 1349 négyzetméteres – műszaki bázist az AutoWallis csoporthoz tartozó Sixt. 

A Sixt márkát képviselő Wallis Autókölcsönző 705 millió forintos beruházáshoz a Külgazdasági és Külügyminisztérium 282 millió forintot vissza nem térítendő támogatást nyújtott.

A társaság közleménye szerint a beruházással az AutoWallis felkészült a turizmus felfutására, így a Sixt még költséghatékonyabb üzemeltetésére, valamint a csoport által később esetlegesen indítandó más mobilitási szolgáltatások (például autómegosztás, flottakezelés) gyors kiszolgálására.

2019.03.05. Auto Wallis BMW szalon. Fotó: Móricz-Sabján Simon
Fotó: Móricz-Sabján Simon

A fejlesztés az AutoWallis Zöld Finanszírozási Keretrendszerében tett vállalásoknak megfelelően történt, annak az állami támogatáson felüli részét az AutoWallis a múlt évben kibocsátott zöld kötvényekből befolyt forrásból finanszírozta. A Sixt új műszaki bázisának zöldberuházásait az Alteo valósította meg, a két vállalat között tavaly létrejött együttműködési megállapodás alapján.

Az AutoWallis zöld vállalásainak megfelelve az ALTEO az ingatlanon 50 kW kapacitású napelemrendszert telepített és 13 elektromos töltőpontot alakított ki, és a rendszert felkészítette arra, hogy ahhoz a későbbiekben egy energiatároló legyen kapcsolható.

Az új telephely már a nyitást követően teljes kapacitással működik, mivel a turizmus erősödésével már az év első felében is jelentősen növekedett a bérautó-szolgáltatások iránti igény

– mondta el Dévai Gábor, a Wallis Autókölcsönző ügyvezető igazgatója.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma az első negyedévben 987 százalékkal bővült 2021 első negyedévéhez képest, miközben a Sixt több mint a kétszeresére növelte a bérleti események számát, míg a bérleti napok száma 29,2 százalékkal 39 185-re bővült. Az első negyedéves számok alapján a rövidebb időtartamú, turisztikai célú bérlések száma dinamikusan növekedett.