A Spotify 25 százalékkal csökkenti az új emberek felvételét – derül ki a Reuters szerint a cég vezérigazgatója, Daniel Ek által a cég alkalmazottainak küldött szerdai e-mailből.

05 May 2022, Berlin: A Spotify logo can be seen at the "All Ears - The Podcast Summit" at Wilhelm Hallen in Berlin-Wilhelmsruh. In addition to keynotes that are expected to revolve around topics such as daily podcast production, brand building, artwork creation, marketing and branded podcasts, there will be workshops on topics such as storytelling, community building, data deep dives and innovations in marketing. Photo: Joerg Carstensen/dpa (Photo by Jˆrg Carstensen / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Fotó: Jörg Carstensen / dpa Picture-Alliance via AFP

A cégvezető azonban kiemelte, hogy a toborzás nem áll le, csupán prudensebb és lassabb lesz a következő negyedévekben. A vállalat pénzügyi igazgatója, Paul Vogel korábban egy befektetői konferencián arról beszélt, hogy a Spotify egyelőre nem érzékeli a globális gazdaságot jellemző bizonytalanságot, ám azt figyelemmel kíséri.

A vállalat korábban optimista jövőképet vázolt fel a befektői számára, azt jósolva, hogy a podkasztok és az audiokönyvek terén tett beruházások tüzelik a növekedést a következő évtized során. A cég részvényei jelentősen magasabb értéken forogtak szerdán a keddi záróértéknél, közel 5 százalékot erősödtek.