Érétkesítette az Appeninn a Dreamland Holding Zrt.-ben fennálló 75 százalékos tulajdonrészét. A részesedését a Dreamland Investment Holding Kft. vette meg. Az új tulajdonos a Central European Opportunity II. Magántőkealap és a Szepesi Richárd érdekeltségébe tartozó Szepard Bizalmi Vagyonkezelő közösen alapított társasága.  

Az Appeninn két évvel ezelőtt vásárolt többségi tulajdonrészt a Dreamland Holdingban, amely több jelentős volumenű turisztikai ingatlanfejlesztési projektet indított el Magyarországon. Ezek közé tartozik a Balaton partján, Szántódon létesülő BalaLand Family Hotel és BalaLand Familypark megvalósítása. Emellett a társaság indította el a visegrádi Lepence Strand- és Élményfürdő teljes körű rekonstrukcióját, valamint a Minaro Hotel Tokaj és Turisztikai Központ építését is. Az utóbbi projekt részeként egy 10 hektáros telken egy 5 csillagos, prémiumkategóriás, felnőttbarát hotel fog megnyílni 2022-ben Tokaj város szomszédságában.

Fotó: Bach Máté/Magyar Nemzet

„A társaság szigorúan pénzügyi és üzleti szempontok alapján döntött a Dreamland-csoport értékesítéséről, a fejlesztések szempontjából optimális időben és kockázati ponton profitot generálva adta el a Dreamland Holding Zrt. fejlesztéseit. A turisztikai portfólió értékesítésével felszabaduló forrásokat core portfóliójának fejlesztésére és   akvizíciókra fordítja, amelyek már rövid és középtávon is képesek jelentős üzleti eredményt generálni” 

– fogalmazott Bihari Tamás vezérigazgató.