A Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által kiírt, a Balaton körül megvalósuló turisztikai fejlesztést nyert a Delta Systems Kft., a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata által vezetett konzorcium. 

A jegykiadó automaták és utastájékoztatók telepítésére irányuló uniós, nyílt közbeszerzési eljárás nettó értéke 1,497 milliárd forint. 

A fejlesztés célja a Balaton mint kiemelt turisztikai régió közlekedésének javítása, valamint a tömegközlekedés színvonalának emelése integrált informatikai megoldások megvalósításával.

Vidra László, a Delta Systems ügyvezető igazgatója
Vidra László, a Delta Systems ügyvezető igazgatója
Fotó: Delta-csoport

A megbízás értelmében a Delta Systems mint rendszerintegrátor társaság vezette konzorcium a készpénzmentes jegykiadó automaták és utastájékoztató kijelzők beszerzésével és telepítésével, valamint a leszállított rendszerek üzemeltetésével összefüggő feladatokat látja el. A közbeszerzési eljárásban a Delta Systems konzorciuma többek között 92 db LED-technológiájú, menetrend szerinti közlekedési eszközök aktuális menetrendjét – illetve valós idejű közlekedési adatait – mutató kijelzőt, valamint 400 db, menetjegyek értékesítésére is alkalmas kombinált eszközt telepít a Balaton körül.

A Balaton legforgalmasabb pontjain kihelyezésre kerülő technológia hozzájárul a rekreációs és turisztikai célú látogatások komfortélményének növeléséhez, a térség szolgáltatóit igénybe vevő vásárlók elégedettségének növeléséhez. A megbízással a Delta-csoport újabb fontos ágazatban mutathatja meg informatikai megoldások területén mutatott hozzáértését

– mondta Vidra László, a Delta Systems ügyvezető igazgatója.

A fejlesztési tervek szerint a LED-kijelzők statikus menetrendi és dinamikus utastájékoztatási adatok, valamint központi diszpécseri, havaria és vészhelyzeti üzenetek, tájékoztatások megjelenítésére szolgálnak majd. A kezelőszemélyzet nélkül működő jegykiadó automaták célja, hogy bankkártyás fizetési lehetőséget biztosítsanak több szolgáltató díjtermékeinek – így helyi és helyközi buszjegy, Bahart-hajójegy, strand- és múzeumi belépők, valamint rendezvényekre, attrakciókra való belépők – megvásárlásához.