Erős negyedévet zárt a Duna House csoport, amelynek gyorsjelentése a keddi tőzsdezárás után, az azt értékelő elemzés pedig szerdán érkezett meg. A Concorde Értékpapír Zrt. senior részvényelemzője, Gaál Gellért kiemelte, az első negyedévben a DH nettó profitjára vonatkozó várakozás 23 százaléka teljesült. Biztatónak tartja, hogy a menedzsment fenntartotta éves prognózisát (a tisztított EPS-t 65 forintra tervezik), az emelkedő kamatkörnyezet ellenére. 

Jövőre viszont már kivédhetetlennek tűnik, hogy a magasabb kamatlábak miatt ne csökkenjen jelzáloghitel kereslet, nem csak nálunk, de a közép- kelet európai régióban, ezáltal az jövő évi Duna House profit mintegy 11 százalékkal maradhat el az ideitől. Az igazság pillanata a harmadik negyedévben jön el, ekkor már látható lesz, hogyan alakul a jelzáloghitelek iránti kereslet, jó hír azonban, hogy az esetleges lassulás ellensúlyozható a Forest Hill fejlesztési projekt profitjából.

Duna House ingatlan iroda. foto: Vémi Zoltán 2018.03.22. dunahouse
Fotó: Vémi Zoltán

Figyelembe kell venni azt is, hogy a sikeres olasz akvizíciónak köszönhetően a DH csoport EBITDA-ját már az olaszországi érdekeltség állítja elő. A Concorde célára változatlanul 800 forint a DH-papírokra, vételi ajánlás mellett. Az értékeltségi mutatók nagyon alacsonyak: a fejlesztési projektekből várható cashflow (4,8 milliárd forint a prognózis) és a legutóbbi befektetések könyv szerinti értéke (1,8 milliárd forint) nélkül 13,7 milliárd forintos piaci kapitalizáció adódik, amely az idénre várható 2,3 milliárd forintos tisztított profitnak csupán az 5,8-szerese. Az elsődleges részvénykibocsátáskor a piac még az éves nyeresége 12-szeresére árazta a Duna House-t.

Szerdán a részvények 2,8 százalékkal drágultak, idei teljesítményük 22 százalék plusz.