A Mercedes-Benz 2022-ben a tavalyinál sokkal magasabb árbevételre és valamivel több profitra számít, miután a cég szerdán a második negyedévi korrigált eredményének 8 ugrásáról számolt be.

 Az időszak nyeresége 4,9 milliárd euróra nőtt.
 

Az autógyártó korábban még azt kommunikálta, hogy az idén csak kismértékben emelkedhetnek a bevételei és a tavalyival megegyező eredmény várható.

Az ukrajnai háború miatti bizonytalanság, a magas a kamatemelések, a járvány, különösen Kínában, továbbra is kockázatokat jelentenek – figyelmeztetett az autógyártó.

Manufacturing of Mercedes-Benz S-Class, A woman mounting a Mercedes star on a car at the Mercedes-Benz factory in Sindelfingen, Germany, 24 January 2018. Photo: Sebastian Gollnow/dpa (Photo by Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: Sebastian Gollnow / AFP



A rendelésállomány azonban jól alakul, a felső kategóriás szegmensben több mint 10 százalékos éves növekedésre van esély.

Az európai újautó-regisztrációk 12 hónapja csökkennek a beszállítói lánc problémái és az emelkedő árak miatt, de a felső kategóriás járműgyártók piaci pozíciói általában véve ellenállóbbnak bizonyulnak, mivel a tehetősebb vásárlók továbbra is költekeznek. 

A Mercedes-Benz nyilatkozott a gázfogyasztása visszafogásáról is. Mint mondták, képesek a németországi felhasználást 50 százalékkal csökkenteni azáltal, hogy egyes üzemegységeikben teljes mértékben kiváltható a gázfelhasználás.