Több mint 4 százalékkal esett pénteken a Twitter részvénykurzusa New Yorkban, miután a Washington Post megírta, hogy és az üzenetküldő alkalmazást működtető vállalat vezetősége között 

a platform spamfiókjainak és a regisztrált hamis felhasználói profilok száma miatt fennálló konfliktus komolyan veszélyezteti a 44 milliárd dolláros felvásárlást.

London,-,July,31:,Social,Networking,And,Microblogging,Site,Twitter, LONDON - JULY 31: Social networking and microblogging site Twitter announces that its 20 billionth tweet has been posted on July 31, 2011 in London, UK.
Fotó: Shutterstock

Musk munkatársai igazolhatatlannak tartják a Twitter által megadott adatokat 

idéz a cikk egy bennfentest. Állítólag ezért a Tesla-vezér már le is állította a tárgyalásokat az üzlet finanszírozásáról. 

A hamis fiókokkal kapcsolatos konfliktus nem új keletű. Musk már korábban is azzal fenyegetőzött, hogy emiatt meghiúsulhat a felvásárlás.

Megfigyelők azonban úgy látják, hogy a huzavona csak ürügy Musk számára, hogy kiszállhasson a drágának bizonyuló akvizíciós ügyletből. A felek ugyan egymilliárd dolláros kötbérben állapodtak meg, ha az egyik fél kilép az üzletből, ám ha a Twitter mégis ragaszkodna a szerződés teljesítéséhez, akkor szorulhat a hurok Musk körül.