Felülvizsgálta a PannErgy kilátásait az OTP Bank a geotermikus energiát hasznosító közműcég negyedéves termelési jelentését követően.

A bankház kedden kiadott elemzésében megerősítette a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett társaság részvényeire vonatkozó, 1420 forintos célárát.  

Hungarian BUX Companies, The logo of PannErgy Nyrt. is seen on a screen of a smartphone in front of a hungarian flag. It is part of the BUX, the major index of Hungary. (Photo by Alexander Pohl/NurPhoto) (Photo by Alexander Pohl / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Alexander Pohl / AFP

A régi-új árfolyam-várakozás alapján közel 43 százalékkal lehet alulértékelt a PannErgy-papír, amelyet a bőséges felértékelődési lehetőség miatt továbbra is vételre ajánl az OTP.

Az energiaszolgáltató társaság múlt pénteken rekordszintű második negyedéves hőértékesítési számokat közölt. Április és június között közel 345 ezer gigajoule hőenergiát értékesített, 5,5 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, a menedzsment tervértékét 9,3 százalékkal felülmúlva. Az erős adatokra tekintettel a PannErgy megerősítette 2022 egészére vonatkozó, 3,25-3,35 milliárd forintos EBITDA-célját is.

A vállalat részvényei kedd délelőtt 1,6 százalékkal ereszkedtek, hétmillió forintos forgalom mellett.