Erősen alulértékeltnek látom az Appeninn részvényeit – válaszolta Törő Csaba, a Sequor Holding projektcég tulajdonosa a VG kérdésére, amelyben azt firtattuk: mi késztette a tőzsdei ingatlanbefektető cég újabb, több mint 18 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására, aminek következtében a Sequor Holding érdekeltsége a cégben 23,8 százalék fölé nőtt.

Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. Fotó: Kallus György
Fotó: Kallus György

Az Appeninn februárban elfogadott üzleti stratégiájának célkitűzéseivel is egyetértek – tette hozzá az üzletember. Ebben a vállalat 

a cash flow-t folyamatosan termelő potenciállal rendelkező irodaházpiacot és a kereskedelmi ingatlanok piacát jelölte meg első számú célszegmensként. 

Ezzel párhuzamosan idén márciustól megkezdődött a turisztikai célú ingatlanbefektetések elmúlt években elindított értékesítése, ami további likviditást biztosít a cégnek.

Ugyanakkor a turisztikai beruházások értékesítéséből származó források nemcsak a likviditási kockázatokat és a hitelkitettség szintjét mérséklik, hanem egyúttal a regionális piaci terjeszkedés elindításának feltételeit is megteremtik. Az üzleti stratégia szerint a társaság a hazai akvizíciók mellett a régiós piacon, ezen belül is elsősorban a délkelet-európai térségben lát az expanzióra lehetőséget. Ennek első lépéseként idén májusban az Appeninn két egyszemélyes korlátolt felelősségű társaságot alapított Szerbiában.

Az Appeninn árfolyama

A jelenlegi külső környezetben azok a vállalatok rendelkeznek nagyobb növekedési potenciállal az ingatlanszektorban, amelyeknek elégséges likvid forrásuk van a terjeszkedésre, és mellette versenyképes, folyamatos cashtermelésre képes ingatlanportfólióval rendelkeznek – tette hozzá Törő Csaba. 

Az üzletember magát egyébként nem tartja ingatlanbefektetési szakértőnek, 

sokkal inkább pénzügyi befektetésként tekint az Appenin Nyrt.-ben történő tulajdonrész-vásárlásra, 

ám több évtizedes üzleti és vállalatvezetői tapasztalattal a háta mögött jelentős piacismerettel rendelkezik, amely hozzásegítheti a társaságot üzleti céljainak eléréséhez.