A Twitter alapítója és korábbi vezérigazgatója, Jack Dorsey csütörtökön arról tweetelt, hogy már megbánta, hogy a közösségi médiaplatformból vállalat lett – írta meg a Reuters.

Twitter CEO and co-founder Jack Dorsey gestures while interacting with students at the Indian Institute of Technology (IIT) in New Delhi on November 12, 2018. - Dorsey hosted a town hall meeting with university students on his visit to the Indian capital New Delhi. (Photo by Prakash SINGH / AFP)
Fotó: Prakash Singh / AFP

A legnagyobb hiba, amelyet megbánt, hogy a közösségi oldal céggé alakult – válaszolta Dorsey arra a kérdésre, hogy a Twitter élete úgy alakult-e, ahogyan szerette volna.

Anyagilag azonban nem járt rosszul Jack Dorsey, hiszen 978 millió dollárt kap, ha létrejön a megállapodás, melynek keretében a világ leggazdagabb milliárdosa, megvásárolja a Twittert.

Arra a kérdésre, hogy milyen struktúrában szeretné, ha a Twitter működne, Dorsey azt felelte, hogy szerinte a legjobb az lenne, ha protokollá változott volna, és nem lenne egyetlen állam vagy másik vállalat tulajdonában sem.

Ha protokollá vált volna, nagyjából úgy lehetne elképzelni a működését, mint az e-mailét, amelyet nem egy központi szervezet irányít, ráadásul a különböző e-mail-szolgáltatókat használó emberek képesek egymással levelezni, kommunikálni.

 

Szinte minden ötödik alkalmazott távozik a Twittertől

A Twitter körül tapasztalható, hónapok óta tartó káosz miatt sorra hagyják el a céget az alkalmazottak. A Reuters az exodushoz hasonlította a felmondási hullámot. A közösségimédia-óriás a Muskkal szemben indított októberi bírósági tárgyalására készül, miközben volt biztonsági főnöke azt közölte, hogy a Twitter megtévesztette a szövetségi ellenőrző hatóságokat.