Újabb színes epizóddal folytatódik és a Twitter párharca. A különc milliárdos ezúttal a Twitter társalapítójától és korábbi vezérigazgatójától, Jack Dorsey-tól szeretné kicsikarni a közösségi médiaplatform valós felhasználóira vonatkozó adatokat.

Elon Musk Acquires Twitter
Fotó: NurPhoto via AFP / AFP

Mint ismert, a Tesla-vezér azért lépett vissza a közösségi médiaplatform 44 milliárd dollár értékű felvásárlásától, mert azon szerinte túlságosan nagy a hamis felhasználók aránya, a vállalat pedig eltitkolta az erre vonatkozó információkat. A Twitter emiatt beperelte a milliárdost.

Elon Musk ügyvédei hétfőn idézést nyújtottak be a wilmingtoni bíróságon, amelyben felszólították Dorsey-t, hogy ossza meg a Twitter – feltételezett – hamis fiókjaival kapcsolatos dokumentumokat.  

A Tesla-vezér a monetizálható napi aktív felhasználószámra (mDAU) vonatkozó adatokat kéri számon Dorsey-n, ami a perben álló felek közötti legfontosabb mérőszám. 

A Twitter azt állítja, hogy az mDAU csupán kevesebb mint öt százalékát adják a botok, vagyis a nem valós felhasználók, és Musk ürügyként használja ezt az érvet, hogy visszatáncolhasson a felvásárlás elől.