Megvetné a lábát a háztartásihulladék-kezelési piacon a Whirlpool, amely egy hárommilliárd dollár értékű akvizícióval szállna be a számára új területre.

526666930 Whirlpool washing machines and dryers at a Best Buy electronics store in New York on Saturday, March 27, 2010. Whirlpool reported that fourth-quarter earnings beat analysts' expectations but sales fell short of estimates. (�� Richard B. Levine) (Photo by Richard Levine/Corbis via Getty Images)
Fotó: Richard Levine / Corbis via Getty Images

A háztartási gépeket gyártó és forgalmazó amerikai vállalat az Emerson Electrichez tartozó InSinkErator felvásárlásával lépne ebbe az irányba. A melegvíz-adagoló és háztartásihulladék-aprító rendszereket előállító cégért teljes egészében készpénzben fizet a Whirlpool, amely árréseinek azonnali javulását várja a tranzakciótól.

A felvásárlás a 2023-as üzleti évben 1,25 dollárral növelheti az egy részvényre jutó eredményt a vállalat becslése szerint. 

Az éves szintű forgalom 650 millió, az EBITDA pedig 170 millió dollárral bővülhet az üzlet lezárását követően, amire várhatóan a negyedik negyedévben kerül sor.

Az akvizíció felgyorsítja a portfóliónk folyamatban lévő átalakítását, és összhangban van a nagy növekedési potenciállal büszkélkedő és magas haszonkulcsú vállalkozásokba való befektetési céljainkkal

 – mondta el Marc Bitzer, a Whirlpool vezérigazgatója.

Az akvizíciót a meglévő likviditásából fedezi a társaság, később azonban kötvénykibocsátást is jöhet.

A bejelentést nem fogadták kitörő örömmel a befektetők, a Whirlpool-részvények árfolyama másfél, az Emerson Electricé pedig 0,8 százalékot ereszkedett napközben az amerikai tőzsdei kereskedés során.