Zöldben zártak a tengerentúli tőzsdék a technológiai részvények erődösének köszönhetően, miközben a befektetők várják a hétvégi Fed-konferencia eredményeit. Jerome Powell, a Fed elnöke pénteken beszédet tart, ennek alapján a befektetők is elemzik, hogy milyen agresszívan léphet fel a jegybank, miközben az utóbbi évtizedek legmagasabb inflációjával küzd az ország.

Double Exposure Image of Business and Finance üzlet és pénzügy - Businessman üzletember with report chart up forward to financial profit growth növekedés tőzsde of stock market investment. befektetés befektető
Fotó: Shutterstock

Emelkedett a grafikus processzorairól ismert számítástechnikai vállalat, a Nvidia értéke, miután a csipgyártó a vártnál gyengébb negyedéves előrejelzést adott, ami számos befektető szerint azt jelenti, hogy az eladások nagymértékű visszaesése véget ért – írja a Reuters

Az Apple, az Amazon és a Google részvényei szintén drágultak, nagyban hozzájárulva a Nasdaq növekedéséhez.

Másodjára jobban fest Amerika gazdasága

A nap eleji adatok azt mutatták, hogy 

az Egyesült Államok gazdasága az eredetileg vártnál kisebb mértékben zsugorodott a második negyedévben,

eloszlatva a recesszióval kapcsolatos félelmeket. Így, bár szükség lesz a kamatemelésre, amit a Fed tisztségviselői is megerősítettek, a mértékéről még nem született döntés.

Az előzetes adatok szerint az S&P 500 1,44 százalékos erősödéssel, 4200,54 ponton zárt csütörtökön, míg a Nasdaq Composite 1,69 százalékkal, 12 641,26 pontra emelkedett. Mindeközben a Dow Jones Industrial Average 1,01 százalékos növekedéssel zárta a napot.