Nem lehet panaszuk a hazai részvénybefektetőknek a mögöttünk álló hétre, a BUX index egyértelműen felülteljesítette a nyugat-európai mutatókat. Ez lényegében a Richter és a Mol árfolyamának intenzív emelkedésének köszönhető. A gyógyszergyártó árfolyama rendkívül erős ellenálláshoz ért, itt egészséges lenne egy negatív korrekció, a Molt azonban több fundamentális tényező is segítheti a következő hetekben. Ugyanakkor az OTP továbbra is rendkívül gyenge, reális veszélye van a 8 ezer forintos támasz letörésének.


Az OTP árfolyama továbbra is bizonytalanul mozog a 8 ezer forintos támasz közelében, melynek szignifikáns letörése esetén további tér nyílhat lefelé. Ez esetben 7157 forintnál adódik a következő potenciális támasz, a 123,6 százalékos Fibo-szint. Pozitív korrekció esetén az első fontosabb ellenállást a 30 napos mozgóátlag képezheti, amely jelenleg 8320 forintnál húzódik. Egyelőre nem látni erőt a papírban, a hazai piacon erősen alulteljesítő volt az elmúlt időszakban.

A Richter árfolyama gond nélkül törte át az ellenállási szinteket, köztük a 200 napos mozgóátlagot is. Most azonban egy újabb, meglehetősen erős szinthez érkezett, amely a korábbi csökkenő hullámra mért, 23,6 százalékos Fibo-szint 8357 forintnál. Az RSI-indikátor kezd visszafordulni a túlvett tartományból, innen mindenképpen egészséges lenne egy negatív korrekció. Ha ez a következő időszakban elindul, a 7800–7900 forintos tartományban adódhat újabb vételi lehetőség.

A Mol is rendkívül jól szerepelt az elmúlt időszakban, a nyersolaj árának folyamatos csökkenése növeli a potenciális eredményt a rögzített hatósági ár mellett. Az osztalékszelvény levágása némileg torzítja a technikai képet, de fontos szinteket lehet azonosítani 2900 forint és 2840 forint közelében. Az előbbi a 30 napos mozgóátlag, és ellenállást képez, míg az utóbbi egy Fibo-szint, és az 50 napos mozgóátlag támaszként. Ha az olajárak tovább korrigálnak lefelé, és előbb-utóbb szóba kerül az üzemanyagár-sapka fokozatos felengedése, középtávon folytatódhat az emelkedés.


A Magyar Telekom árfolyama korrigálni kezdett, és áttört egy május vége óta tartó meredek csökkenő trendvonalat. Ezzel meg is érkeztünk a következő meghatározó ellenállási szinthez, amely 324 forintnál húzódik. Ha sikerül szignifikánsan áttörni, folytatódhat az emelkedés, ez esetben 326,50-nál tesztelheti a 30 napos mozgóátlagot, majd elérheti a felső Bollinger-szalagot 336,50 közelében.