A dunai finomító közelgő újraindítása mellett újabb jó hírt kaptak csütörtök reggel a Mol részvényesei, ezúttal Lengyelországból.

Galati,,Romania,-,June,28,,2016.,Mol,Gas,Station.,Mol
Fotó: Shutterstock

A Santander Polska háromszáz forinttal megemelte a Mol részvényeire vonatkozó célárat, és ezzel már 3400 forintra várja a magyar olajtársaság kurzusát egy éves távlaton. 

A lengyel nagybank becslése alapján közel 27 százalékos emelkedési lehetőséget kínál a papír, ajánlásuk ennek dacára továbbra is semleges.

A Santander ezzel az arany középutat képviseli az olajtársaságot követő elemzők között, a Refinitiv adatbázisában szereplő konszenzusos célár ugyanis jelenleg 3389 forint. Kilenc brókerház közül öt vételt, négy pedig tartást javasol.

A Mol árfolyama 0,6 százalékos pluszban indította a csütörtöki kereskedést, idén pedig 7 százalékot erősödött a kurzus. Az olajpapír még ezzel az egy számjegyű emelkedéssel is jócskán felülteljesítő a BUX indexben, amely 18 százalékkal zuhant az év eleje óta. A blue chipek közül az OTP árfolyama 47 százalékkal, a Magyar Telekomé 21 százalékkal, a Richteré pedig 10 százalékkal csökkent.