BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bréking! – Újraindul a Mol százhalombattai finomítója

Még július végén állt le a térség egyik legfontosabb olajfinomítója, mert nem volt tovább halasztható a karbantartása. Egy a lakosságnak szóló tájékoztatásból most kiderült, hogy szeptember közepétől újra termelhet a Mol üzeme. Ez nagy könnyebbséget jelenthet az üzemanyag-ellátás jelenlegi, kifeszített helyzetében.

Szeptember 18-án újraindul a Mol Dunai Finomítója (Dufi) – derül ki az olajtársaság leveléből, amelyet a környéken élő lakosság tájékoztatására küldött ki az illetékes önkormányzatoknak. A szeptember 6-i levelet Ercsi hivatalos honlapján tették közzé.

Fotó: Móricz-Sabján Simon 

Ebben a cég azt írja, hogy a Dufi több üzemében július 31. és szeptember 18. között időszakos, ütemezett karbantartást végeztek. Ez a százhalombattai finomító berendezéseinek biztonságos üzemmenetét, illetve élettartam-növelését szolgálja. 

A karbantartási munkák sikeres lefolytatása után megkezdték a leállított üzemek újraindítását, ami két-három napig tart.

Szeptember 6. és 18. között több olyan technológiai tevékenységet hajtanak végre, amelyek a környező településeken éreztethetik hatásukat, mint például fokozott zajhatás, látványos fáklyázás, esetenként kellemetlen szaghatás.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.