Több száz munkatársát készül elbocsátani szeptemberben a Goldman Sachs, amely az amerikai befektetési bankok közül elsőként húzhatja szorosabbra a nadrágszíjat a borúsabb gazdasági helyzet és az elmaradó piaci tranzakciók következtében – írja a CNBC.

Logo,Of,Goldman,Sachs,Hit,By,Judge's,Gavel.,Court,Related
Fotó: Shutterstock

A lapnak nyilatkozó, a pénzintézet belső ügyeire rálátó forrás szerint a bank ezzel a lépéssel a korábbi gyakorlathoz tér vissza, amelynek keretében évente a leggyengébben teljesítő munkavállalóinak 1–5 százalékát építette le különböző pozíciókban.

A friss elbocsátások várhatóan ennek a sávnak az alját célozzák, ami néhány száz alkalmazottat érinthet a 47 ezer főt foglalkoztató New York-i székhelyű nagybanknál.

A Goldman Sachs nem kommentálta a kiszivárgott híreket az amerikai lapnak.

A befektetési banki tevékenység meredek visszaesése, valamint az elmaradó elsődleges részvénykibocsátások (IPO-k) és bóvlikötvény-kibocsátások miatt a pandémia kezdete óta az idei év végén először várható nagyobb létszámcsökkentés a Wall Street meghatározó szereplőinél.

Csapást mért a Fed a cégfelvásárlásokat hitelező bankokra

A Fed agresszív kamatemelési hulláma miatt amerikai és európai bankházak több mint ötmilliárd dollárt bukhattak a cégfelvásárlásokhoz nyújtott hiteleken.