A mobilalkalmazásokat fejlesztő olasz startup, a Bending Spoons több mint 340 millió dollárt gyűjtött be a befektetőktől – írja a Reuters.

Los,Angeles,,California,,Usa,-,24,March,2020:,Splice,App
Fotó: Shutterstock

A befektetők között van Ryan Reynolds hollywoodi filmsztár és Kerry Traino, a Vimeo videostreaming-platform korábbi vezérigazgatója is.

A cég közölte, hogy a pénz nagy részét felvásárlásokra fordítják. A 2013-ban indult Bending Spoons okostelefonokra és táblagépekere fejleszt alkalmazásokat, a vállalat szerint 90 millió havi aktív felhasználóval rendelkeznek, és az elmúlt kilenc évben félmilliárd letöltést regisztráltak. Termékeik közé közé tartozik a népszerű videószerkesztő eszköz, a Splice és a mesterséges intelligenciát is használó képszerkesztő, a Remini. 

Nagyobb ismertségre 2020-ban tettek szert, amikor a vállalat kifejlesztette az Immuni nevű alkalmazást, amelyet az olaszországi koronavírus-fertőzések nyomon követésére használtak. Ráadásul a startup a római kabinetnek örökös és visszavonhatatlan, ingyenes licencet adott az Immuni használatára.

Az amerikai hírügynökség egy céghez közeli és neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva azt is írja, hogy a befektetők között ott lehet Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója is.