A fényképezőgépekről ismert japán vállalat, a Nikon bejelentette, hogy megállapodott a 3D nyomtatott fémalkatrészekre specializálódott német cég, az SLM Solutions felvásárlásáról – írja a Nikkei Asia.

Nikon
 

Az ügylet értéke végső soron 622 millió euró lesz, és a távol-keleti vállalat először 45 millió eurót fog költeni az SLM Solutions nagyjából 10 százalékos részesedésére.

Az 1996-ban alapított SLM székhelye a németországi Lubeck városában található és 3D nyomtatói erősek abban, hogy gyorsan készítsenek nagyméretű fémalkatrészeket. Az SLM jelentős ügyfeleket vonzott a repülőgép- és autóiparból. A Nikon szerint a német cég jelenleg nagyjából 10 százalékos részesedéssel rendelkezik a fém 3D nyomtatásban, amivel a szintén német EOS és az amerikai General Electric mögött a harmadik helyen áll.

A Nikon a fém 3D nyomtatást kulcsfontosságú szegmensként pozícionálja a fényképezőgépek mellett és általa gyártott 3D nyomtatók finom fémpor rétegek összeolvasztásával készítenek fémtárgyakat. A japán cég most az SLM technológiáját szeretné bevonni, hogy növelje versenyelőnyét.

Nem ez az első felvásárlása a területen: tavaly 91 millió dollárt költött az amerikai Morf3D bekebelezésére.