BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az EKB döntésére várva cidrizik a forint

A piacon határozott hangvételt várnak az Európai Központi Banktól.

Az euró szerdai nagy ralija után, amikor dollárparitás fölé emelkedett a közösségi deviza, és egészen 1,01-ig tartott az erősödés, csütörtökön délelőtt kissé elbizonytalanodott a piac az Európai Központi Bank mára várt szigorítása kapcsán.

Time is money concept, Money and  retro clock, on a wooden table - Time is money concept, erős, forint, pénz, bankó
Fotó: Getty Images

Az euró felülről tesztelte vissza a paritást a dollárral szemben, és a korrekció magával ragadta a közép-európai devizákat is. A forintot dél körül 411,5 felett is váltották az euróval szemben a reggeli 408,6 után, bár később 410,5 alá rendeződött vissza a kurzus. Lefelé tartott a zloty is, az euró/zloty kereszt 4,74-ról 4,75-ig jutott.

A piacok nem is annyira a 0,75 százalékos kamatemelés elmaradásától vagy a várttól elmaradó mértékétől tartanak, csupán az EKB mérleg-, azaz mennyiségi szűkítő lépéseinek esetleges szelíd kommunikációja lebeg a lelki szemeik előtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.