A Delta Technologies hosszú távú célja, hogy csoportszintű árbevétele a 2027-es üzleti évre érje el az 50-55 milliárd forintos tartományt, ami a következő években átlagosan évi 16 százalékos bevételnövekedést feltételez – tájékoztatta a cég igazgatósága pénteken a vállalat rendes közgyűlésén megjelent részvényeseket.

Economy graph: rising arrow and executive man. Economy graph: rising arrow and executive man. alapkamat, kamat, infláció, hozam, jövedelem, pénz, bevétel, money, rise,
Fotó: Javier Ghersi / Getty Images

 

További célkitűzés, hogy az EBITDA-marzs a jelenlegi 5,5 százalékról, öt éven belül nagyjából 11 százalékra nőjön.

A csoportszintű árbevételi és EBITDA-marzs célok elérését a Delta

a magasabb hozzáadott értékű és fedezetű projektek arányának növelésével,

fokozott költség kontroll mellett javuló eredményességgel és nem utolsósorban a finanszírozási struktúra optimális kialakításával kívánja elérni.

Mint ismert, a cégvezetés májusban pozitív profit warningot tett közzé az idei évre is, amely szerint jelenlegi, 2021–22-es üzleti évében a Delta Technologies csoportszintű árbevétele a 22–26 milliárd forint közötti tartományba várható, ami jelentősen meghaladja a korábban közzétett stratégiai tervben szereplő 17,2 milliárd forintot.

A megugró árbevétel hatására a közlemény szerint a fél éves jelentésben prognosztizált 323 millió forintos veszteség helyett 720 millió és 1,03 milliárd közötti nyereséget érhet el a csoport.