Kiszélesíti részvényeladási terveit a lengyel CCC, nemcsak az alapító, Dariusz Milek, hanem más befektetők számára is megnyílik a lehetőség, hogy vásároljanak a cég papírjaiból.

Fotó: Koncz György / MW-archív

A Magyarországon is jelen lévő vállalat részvényesei november 17-én szavaznak a javaslatról, amely 14 millió eladására adna engedélyt Milek és más kiválasztott befektetők számára. 

A részvényeket az elmúlt két hét átlagárán kívánják értékesíteni, vagyis egy darabért 36,11 zlotyt kérnek.

A kereskedelmi lánc korábban 500 millió zloty értékben kívánt tőkét emelni kizárólag Milektől, ám az új javaslat értelmében a kiválasztott befektetőknek is lehetővé tenné 9,64 millió részvény megvásárlását. Azonban ha szükséges, Milek továbbra is hajlandó az összes részvényt megvenni.

A változás a részvényesek szélesebb körének várakozásait tükrözi a cég szerint. A CCC az elmúlt évek e-kereskedelmi és újabb márkák felé történő terjeszkedését követően növekvő adósságállománnyal néz szembe, annak mértéke az elmúlt év végén 1,8 milliárd zlotyt tett ki. A koronavírus-járványt és az azzal kapcsolatos lezárásokat is megszenvedő, 28 országban jelen lévő vállalat a hónapban egyezségre jutott több bankkal a 2021-ben felvett hiteleinek módosításáról. A jövő héten ezzel kapcsolatban a kötvényeinek tulajdonosaival is tárgyal – írja a Bloomberg