Egy nappal az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed novemberi kamatdöntése előtt eséssel zártak a tengerentúli tőzsdék. 

A széles piacot leképező S&P 500 0,4 százalékkal került lejjebb, a klasszikus Dow Jones 0,2 százalékot veszített értékéből, míg a technológiai fókuszú Nasdaq Composite 0,9 százalékot esett.

Délelőtt a munkaerőpiaci adatok borzolták a kedélyeket. Bár a vártnál több az állásajánlat, ám éppen ezért tágabb tere marad a Fednek a további kamatemelésekre.

Manapság a jó hír a rossz hír 

 - Marco Pirondini, az Amundi US portfóliómenedzsere, mondván, sokan szívesebben láttak volna némi lassulást a gazdaságban, azt remélve, hogy a Fed visszafogja intézkedéseit és enyhíti a retorikáját. 

NYSE
Fotó: Johannes Eisele /AFP

piaci várakozások szerint szerdán a jegybank várhatóan újabb 0,75 százalékpontos kamatemelést jelent be 

a kedden kezdődött, kétnapos ülésének végén. Kérdés, hogy Jerome Powell Fed-elnök az ülést követően mit mond a decemberi kilátásokról. 

Az árakkal fordítottan mozgó kötvényhozamok kissé enyhültek kedden. A 10 éves amerikai kincstári hozam 4,052 százalékra mérséklődött a hétfői 4,074 százalékról. 

A mostani gyorsjelentési szezonban az S&P 500 indextagok 62 százaléka jelentett a keddi zárásig, s 72 százalékuk számolt be az elemzői várakozásokat felülmúló eredményekről. Míg az ötéves átlag 77 százalék.