Az Apple Advanced Manufacturing Fund nevű alapja 450 millió dollárt (több mint 175 milliárd forint) fektetett be a kritikus infrastruktúra fejlesztésébe, amely biztosítani fogja a műholdas sürgősségi segélyhívást az iPhone 14 modellekhez – számolt be róla honlapján az almás technológiai óriás.

Malaga,,Spain,-,May,18th,,2020:,Apple,Security.,Holding,An
Fotó: Shutterstock

Az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában a hónap végétől elérhetővé válik az új szolgáltatás, amely lehetővé teszi az iPhone 14 és iPhone 14 Pro modellek számára, hogy közvetlenül műholdra csatlakozzanak, és így

a mobil- és wifilefedettség hiányában is tudjanak üzeneteket küldeni a segélyszolgálatoknak, vagy hívást indítani irányukba.

A nagy részét a Globalstar nevű globális műholdas szolgáltató vállalat kapta, amelynek központja a louisianai Covingtonban található, és több telephelye van az Egyesült Államokban.

Hiánycikké válhat az iPhone – Menekülnek a gyárból a munkások

A szigorú járványvédelmi intézkedések miatt csökkenhet a Foxconn helyi üzemének a termelése, miután a város ismét korlátozásokat vezetett be. A munkavállalók a külvilágtól elszigetelve kénytelenek dolgozni és élni, emiatt több dolgozó a kerítésen keresztül menekült el.

Az Apple befektetése kritikus fontosságú fejlesztéseket biztosít a vállalatnak a Globalstar műholdas hálózatához és földi állomásaihoz. A Globalstarnál több mint 300 alkalmazott munkája járul hozzá az új szolgáltatáshoz.

A műholdas vészhelyzeti S. O. S. szolgáltatás a tökéletes példája annak, hogy az amerikai találékonyság és technológia hogyan menthet életeket

– nyilatkozta a bejelentés kapcsán Jeff Williams, az Apple operatív igazgatója.

Hozzátette, hogy büszkeséggel tölti el az, hogy a szolgáltatást vezető amerikai vállalatok kooperációja teszik lehetővé. Az együttműködés biztosítja a felhasználóiknak, hogy felfedezhetnek hálózati lefedettséggel nem rendelkező területeket is abban a tudatban, hogy szükség esetén még mindig elérhető közelségben van a segítségnyújtás.

 

A műholdas S. O. S. segélyhívás nem az egyetlen az iPhone 14 termékcsalád biztonsági funkciói közül. A Crash Detection például képes felismerni egy súlyos autóbalesetet, és automatikusan tárcsázza a segélyszolgálatot, ha a felhasználó eszméletlen, vagy nem tudja elérni az iPhone-ját.

Vesztes oldalra kerültek a technológiai óriások

Az Apple és a Google (Alphabet) részvénye a legrosszabb heti teljesítményt nyújtotta a 2020 márciusi, a járvány kezdetén látott összeomlás óta. Hatalmasra nőttek ezek a cégek, de most gyorsan veszítenek az értékükből.