Lendületes emelkedést láthattunk a múlt hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén, majd megakadt a mozgás. Az OTP-ben profitrealizálás indult az eredmények  megjelenését követően, de a Richter sem tudta áttörni a meghatározó ellenállási szintjét. A Magyar Telekom is megpróbált felzárkózni a nagyokhoz, teljesült a 320 forintos alakzati célárfolyam.

Az OTP árfolyama elérte a 10 ezer forintos szintet, majd a kedvező harmadik negyedéves eredmények megjelenése után negatív korrekció indult. Az RSI-indikátor visszatért a túlvett tartományból, jelenleg 9400 forint közelében húzódik meghatározó támasz, míg a 10 ezer forintos szint felett 10 291 forintnál húzódik a kétszáz napos mozgóátlag, amely fontos ellenállást képez. Újabb vételi lehetőség a támasz közelében adódna.

 

A Richter árfolyama is a 8490 forintnál húzódó meghatározó ellenállásnál akadt el. Az induló negatív korrekcióban egyelőre az emelkedő trendcsatorna felső trendvonalát tesztelte vissza, ha letörik a 8300 forintos szint, akkor 8150 forintig eshet vissza a jegyzés. Ez esetben már eladási jelzést adna az MACD-indikátor, a későbbiekben a 8 ezer forintos szintet is célba vehetné az árfolyam. 

 

A Mol árfolyama megragadt a 2630 forintos szint közelében, amely a korábbi emelkedő hullámra mért 61,8 százalékos Fibo-szint. Ha meg tud maradni felette, hamarosan folytatódhat az emelkedés a kétszáz napos mozgóátlag irányába, amely 2735 forintnál húzódik jelenleg. Ott már a mozgás megtorpanására számíthatunk a későbbiekben.

 

A Magyar Telekom árfolyama elérte a korábbi fordított fej és vállak alakzat célárfolyamát 320 forintnál. A következő fontos ellenállási szint 324 forintnál húzódik, míg támasz 310 forintnál alakult ki. Az RSI-indikátor hamarosan a túlvett tartományba ér, így érik a negatív korrekció.