A vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adatnak hála mégis áttörte a hazai deviza a 400 eurós szintet csütörtökön, miközben az euró is lazán a dollárparitás fölé erősödött. Délután három óra után néhány perccel az euró 1,01 dollárt és 399,7 forintot ért.

Stack,Of,Hungarian,Banknotes,Money,(forints).,Europe,Hungary
Fotó: Final Version Studio

Az európai tőzsdék és az amerikai határidős indexek is gyorsan reagáltak, mivel a piacok kevésbé meredek amerikai kamatemelésekre számítanak. Nem mellesleg az első ízben munkanélküli-segélyért folyamodó amerikaiak száma 5 ezerrel haladta meg a múlt héten az előre jelzett 220 ezret – közölték szintén csütörtök délután.

A DAX 2,8 százalékkal, 14 ezer pont fölé, a határidős Dow Jones 2,4 százalékkal, 33 320 pontra, míg a határidős Nasdaq nem kevesebb, mint 4 százalékkal, 11 264 pontra emelkedett.

Eközben a BUX moccanatlanul nézte az eseményeket, a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom ugrott 1,2 százalékkal, 317 forintra a tengerentúli hírek beérkezése után.

A forint látványos erősödéssel reagált a vártnál jobb amerikai inflációs adatra, amint az euró is a dollár ellenében          Forrás: Stooq.com