Az új immunterápiák felfedezésével és fejlesztésével foglalkozó norvég Nykode Therapeutics bejelentette, hogy stratégiai gyártási partnerségi megállapodást kötött a Richter-Helm BioLogicsszal. 

A németországi székhelyű vállalat a Richter Gedeon és a Helm AG közös tulajdonú vállalata, amely mikrobiális biotechnológiai bérfejlesztést és gyártást végez. 

A friss megállapodás szerint a Richter-Helm úgynevezett plazmid DNS-t szállít a Nykode saját és partnerség keretében gyártott készítményeihez. A megállapodás értelmében a Nykode igény esetén lehetőséget kap arra, hogy a szabadalmaztatott gyártási folyamatokat technológiailag átadja partnereinek.

A hírek hatására a Richter-részvények napközben éves csúcsra, 9075 forintra erősödtek.

Megvan a bejelentés, ezt a hírt várta a Richter összes részvényese

Korábban kapta meg a karácsonyi ajándékot a Richter és annak összes részvényese: az amerikai FDA jóváhagyta a Vraylar (kariprazin) alkalmazását a major depressziós zavar kiegészítő kezelésében.

Richter-Helm BioLogics épülete
Fotó: Richter-helm.eu

A párizsi tőzsdén jegyzett norvég Nykode Therapeutics klinikai kutatásokat végez a rák és a fertőző betegségek gyógyítására szolgáló új immunterápiák felfedezésére és fejlesztésére. A Richter-Helm Biologics három évtizede gyárt plazmid DNS-t, jelenleg egy fejlesztőüzemet és két gyártóüzemet működtet a mikrobiális gyártáshoz.