Megkezdődött a kereskedés a Vertikal Group részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde Xtend platformján – közölte a cég a börze honlapján. Azaz megkezdődött volna, tehetjük hozzá, ha ügyletet is kötöttek volna rá a befektetők. A jogi lehetőség viszont mindenképpen megnyílt.

BÉT BUX Budapesti Értéktőzsde tőzsdenyitás
Fotó: Szabó Gábor / BÉT

A vertikálisan szervezett cég egymástól alapvetően eltérő jellegű tevékenységeket kapcsol össze. 

A kutatás-fejlesztést az egyetemekkel való szoros együttműködés révén kombinálja a környezetgazdálkodással, amelyhez szorosan integrálja a műanyag feldolgozási és gyártási tevékenységet.

A környezetgazdálkodási tevékenység végtermékeként eközben saját felhasználásra műanyag alapanyagot állít elő, majd ebből olyan ipari és lakossági felhasználású prémium és háztartási műanyag alkatrészeket gyárt, amelyek szinte minden háztartásban megtalálhatók.

Ezeknek a termékeknek egy része aztán a felhasználási ciklusuk végén ismételten bekerül a környezetgazdálkodási, majd az alapanyaggyártási- és feldolgozási körforgásba.

A vállalat 2021-ben 4 milliárd forintos forgalmat ért el, amely az előző évi közel duplája, nettó profitja azonban 27 millió forinttal 407 millióra csökkent.

A Vertikal Group 20 ezer részvénye kivétel nélkül az Abelon Kft. tulajdonát képezik. A részvények regisztrációs ára a BÉT-en 116 211 forint volt.

Ez a 10 cég kopogtat a pesti ajtaján

Az idén már közel egy tucat cég nyert el összesen közel 340 millió forint támogatást a tőzsdei megjelenést elősegítő Mentor programon keresztül.