A rendkívül kedvező, már-már hurráoptimista nemzetközi befektetői hangulatnak köszönhetően a 46 ezer pontos szintet is átlépte a hazai részvényindex. A vezető papírok közül továbbra is pozitív az OTP és a Mol technikai képe, a Richter és a Magyar Telekom viszont komoly ellenállásba ütközött.

Az OTP árfolyama a csökkenő trendvonal áttörését követően folytatta az emelkedést, már a 11 000–11 100 forintos ellenállási tartomány felett áll. Amennyiben sikerül tartósan felette maradni, a következő erősebb akadály 11 542 forintnál húzódhat. Az RSI-indikátor már a túlvett tartományban jár, de az árfolyam feltapadt a felső Bollinger-szalagra, ez is mutatja a trend erősségét.

Az OTP technikai képe szerint stabil az emelkedő trend.


 

A Richter jegyzése nem tudta áttörni a 8500–8600 forintos zónát, onnan ismét negatív korrekció indult. 

Ha az 50 napos mozgóátlag (8461 forint) alatt marad a jegyzés, hamarosan ismét a 8150 forintos szint felé veheti az irányt. Ugyanakkor az MACD-indikátor vételi jelzést adhat, amennyiben némileg feljebb kapaszkodik a jegyzés. A Mol árfolyama is fontos ellenállást lépett át 2650 forintnál, ezzel megnyílt az út a 2735–2745 forintos tartomány felé, ahol az 50 százalékos Fibo-szint és a 200 napos mozgóátlag húzódik jelenleg. Ezt követően az április óta tartó csökkenő trendvonal képezhet ellenállást 2800 forintnál.

A Magyar Telekom tovább araszolt felfelé, a 367 forintos ellenállási szintnél akadt meg a mozgás, és megnőtt az esélye egy negatív korrekciónak, az RSI-indikátor visszatért a 70-es szint alá. Az első fontosabb támasz 359 forintnál található, letörése esetén pedig az emelkedő trendvonalat veheti célba a jegyzés 346 forintnál.