Egy 47 ezer négyzetméteres ecseri raktárkomplexum megépítésére kötött szerződést a Bayer Construct Építőipari Zrt.-vel a Waberer’s International – jelentette be a Waberer’s hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Hungarian Haulage Firm Waberer's International Nyrt. Weighs Expansion
Waberer's trucks at the Waberer's International Zrt. headquarters in Budapest, Hungary, on Tuesday, Aug. 31, 2021. Waberer's, a Hungary-based road freight company, is weighing a green bond offering next year to help finance potential expansion into the Balkans and the construction of a new logistics hub. Photographer: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images
Fotó: Getty Images

A vállalat saját forrásaiból és beruházási támogatásból finanszírozott raktárfejlesztési projektjének beruházási összege eléri a 18 milliárd forintot, 

amelynek része a most megkötött kivitelezési szerződésben foglalt vállalkozói díj.

A raktár építéséhez a társaság vissza nem térítendő beruházási támogatást kapott a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól, amelynek a feltételeit teljesítette, így a támogatás lehívható. A cég tavaly júliusban közölte, hogy a raktárlogisztikai központ fejlesztéséhez maximum 6,07 milliárd forint szubvenciót kaphat.

A kivitelezés februárban kezdődik, és előreláthatólag 2024 első negyedévében fejeződik be.

A beruházással az M0-s körgyűrű melletti raktárhálózatunk teljes mértékben kiépül 

– emelte ki egyebek között Barna Zsolt, a Waberer’s vezérigazgatója, utalva ezzel a BILK-re, valamint a pátyi és az ecseri bázisukra. 

Új többség diktálhat a Waberer’sben

Az MHB Optimumon keresztül a Tiborcz Iván nevével fémjelzett BDPST Equity Zrt. is közvetett tulajdonossá válhat.