Többségi részesedést szerzett a Waberer’s-ben az MHB Optimum Zrt. és a High Yield Vagyonkezelő Zrt. – derül ki a két cég pénteken közzétett bejelentéséből.

Nyiregyhăˇza,,Hungary,Circa,2015:,Waberer's,Truck,Waiting,In,Outdoor,Parking Nyiregyháza, Hungary circa 2015: Waberer's truck waiting in outdoor parking lot
Fotó: Shutterstock

Mint ismert, a két cég július elsején közös ajánlattevőként tett kötelező erejű vételi ajánlatot a tőzsdén jegyzett fuvarozócég részvényeire, amelyet ősszel kétszer is módosítottak.

A november 18-án lezárt tranzakció eredményeként végül az MHB Optimum tulajdoni aránya 21 százalékról – a 25 százalékos küszöböt átlépve – 26,76 százalékra, míg a High Yieldé 19,99 százalékról – a 20 százalékos küszöbértéket átlépve – 22,88 százalékra emelkedett.

Tulajdoni arányok változása
 

A két cég együttesen számított tulajdoni aránya ezek szerint ugyan 50 százalék alatt maradt, ám szavazati jogi arányuk átlépte a kulcsjelentőségű határt, mivel az MHB Optimum szavazati jogi aránya 27,09, a High Yieldé pedig 23,16 százalékra nőtt.

Az MHB Optimumot jelenlegi tulajdonosa, Mike Ferenc a BDPST Equity Zrt.-nek értékesíti, a részvények átruházása folyamatban van.

Felvásárolták a Waberer’s több mint nyolc százalékát

A Waberer’s részvényeinek megvásárlására eredetileg négy társaság tett ajánlatot összehangoltan eljáró személyekként, ezt módosították úgy, hogy az ajánlattevők köréből kikerült a Trevelin Holding Zrt. és a Geraldton Invest Zrt., amelyek azonban – nem ajánlattevőként – az összehangoltsági megállapodásnak továbbra is részesei maradtak.