Hét elején már a  Bed Bath & Beyond lakberendezési lánc csődbeadványát várta a piac. Ám most szerdán mégis kifizették a múlt héten esedékes kuponokat a hitelezőknek. Bár a kiskereskedelmi cégek az Egyesült Államokban gyakran kérnek csődvédelmet az ünnepi szezon után, hogy megvédjék a bevételt a hitelezőktől, a Bed Bath & Beyond másik két lehetőséget is vizsgál: az eszközök eladását és befektető bevonását. A cég kölcsönről tárgyal a Sixth Street befektetési társasággal, amely már tavaly is adott 375 millió dollárt. Lehet, most is adott, ha fizetni tudtak a kötvényeseknek. Közben gőzerővel karcsúsítják a lakberendezési láncot.

Bed Bath & Beyond Closing 63 Stores A view of Bed Bath & Beyond Branch in New York City on September 22, 2020. Bed Bath & Beyond announced plans to permanently close about 200 stores over the next two years. This announcement appears to be the first iteration of that plan, report says. (Photo by John Nacion/NurPhoto) (Photo by John Nacion / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: JOHN NACION

A csődközelben lévő cég nyilvánosságra hozta a bezárásra ítélt üzletek listáját. 

Köztük 87 reprezentatív márkaboltot, a Buybuy Baby 5 üzletét és a 48 szemből álló teljes Harmon drogérialáncot.  Ezek az intézkedések kiegészítik a tavaly augusztusban kezdett leépítéseket, melynek során 150 alacsony forgalmú Bed Bath & Beyond áruház húzta le a rolót. Tavaly még 953 telephelye volt a cégnek.

Elemzők szerint sanszos, hogy még felbukkannak vevők, akár egyes márkákra, akár láncokra, akár üzletekre, mert ilyenkor jellemzően kivárnak a csőd előtti utolsó pillanatig, hogy minél kedvezőbb árat alkudhassanak ki.

Persze, a csődhelyzet tényleg komoly. Annyira, hogy 

a Bed Bath & Beyond a héten már felkérte a felszámolókat,

 álljanak készenlétben, ha meghiúsulna a cégmentés.

A 20 százalékot ralizott csütörtökön, vagyis a piac értékeli a menedzsment erőfeszítéseit.