Negyedéves összevetésben stagnált a Vraylar nevű antipszichotikum forgalma az Egyesült Államokban: a január–márciusi időszakban 561 millió dollár bevétele lett az értékesítésből a Richter ottani partnervállalatának, az AbbVienak. 2022 negyedik negyedévében a gyógyszer forgalma 565 millió dollár volt.

Debrecen, 2018. március 29.Laboratóriumi munkatárs a Richter Gedeon Nyrt. új debreceni molekuláris biológiai laboratóriumában az avatás napján, 2018. március 29-én.MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Debrecen, 2018. március 29.
Laboratóriumi munkatárs a Richter Gedeon Nyrt. új debreceni molekuláris biológiai laboratóriumában az avatás napján, 2018. március 29-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A csütörtökön nyilvánosságra hozott értékesítési adat azt jelenti, hogy a Richter körülbelül 104 millió dollár szabadalmi jogdíjbevételt kap a tengerentúlról, ez az aktuális árfolyamon több mint 35 milliárd forint. 

A 2022 első negyedévi forgalommal összevetve a Vraylar eladások 31 százalékkal nőttek.

A hírre nem reagált érdemben az árfolyam.

Esésbe fordult a Richter, nem sikerült az év végi hajrá Amerikában

Egyszázalékos mínuszba fordultak a Richter-részvények, miután kiderült, hogy a vártnál kevesebb fogyott a Vraylar antipszichotikumból Amerikában.