Május 25-én bonyolítják le a Magyar Telekom 14,6 milliárd forintos keretösszegű részvény-visszavásárlási aukcióját.

Fotó: Kallus György

A legnagyobb hazai távközlési szolgáltatónak bármely olyan részvényes felajánlhatja visszavásárlásra a Telekom-papírjait, aki a tranzakció teljes időtartamában rendelkezik azokkal. Az aukcióban önkéntes a részvétel.

A részvényesek május 25-én délelőtt 10 és kora délután 12.30 között tehetik meg ajánlataikat a vállalatnak, részvényeiket több csoportra, ezáltal akár különböző árakra bontva is felajánlhatják. Az ügyletkötések 12.30-kor kezdődnek és 15.30-kor fejeződnek majd be. 

A vállalat ezt követően a legalacsonyabb árszintről indulva kezdi majd meg a részvény-visszavásárlást, egy részvényért legfeljebb 691,5 forintot fizetnek, mivel ennyi az egy papírra jutó saját tőke értéke.

Izgalmas hét elé néznek a Magyar Telekom befektetői

Erősen kezdte az évet a Magyar Telekom (MTel), közel 27 százalékkal értékelődött fel a cég részvényárfolyama forintban számolva, a vállalat papírjait tartó befektető hozama akár tovább is javulhat a következő hetekben – véleményünk szerint a közelgő aukciónak köszönhetően.

Az aukción az árlépésköz 1 forint, a teljesítés pedig a tranzakciót követő második tőzsdei kereskedési napon történik meg.

A Magyar Telekom árfolyama 2023-tól
Dinamikus növekedésen van túl a Telekom kurzusa az idén.

A részvényesek a szabályzatban meghatározott, aukciós rendszerhez hozzáféréssel rendelkező szolgáltatón (jelenleg a BÉT részvényszekciójának minden tagja) keresztül tehetnek eladási ellenajánlatot. Eszerint a tranzakcióban való részvételhez szükséges, hogy a részvényes ezeknek a feltételeknek megfelelő szolgáltatónál értékpapírszámlával rendelkezzen, továbbá a szolgáltatónál az aukció keretében történő eladási ellenajánlat megtételére érvényes kötelező érvényű megbízást adjon az adott szolgáltató által meghatározott feltételek szerint – áll a vállalat közleményében