Szemtanúk szerint már le is szállt Pekingben a Tesla azon magángépe, amelyet a cégvezető szokott használni – jelenti a Reuters. A milliárdos kínai útja során a tervek szerint vezető tisztviselőkkel tárgyal és meglátogatja a Tesla sanghaji üzemét is. Az üzletember 3 év után először látogat a sokáig a koronavírus-lezárások miatt külföldieket nem igazán fogadó országba.

FILES-US-TECHNOLOGY-INTERNET-TWITTER-MUSK
(FILES) In this file photo taken on April 18, 2023 Twitter CEO Elon Musk speaks at the “Twitter 2.0: From Conversations to Partnerships,” marketing conference in Miami Beach, Florida. Elon Musk on May 11, 2023 said that he has hired someone to replace him as boss of Twitter and its newly named X Corporation parent. "Excited to announce that I've hired a new CEO for X/Twitter," Musk said in a tweet, adding that she would start in the job in about six weeks. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP)
Fotó: AFP

Kína a Tesla második legnagyobb piaca az Egyesült Államok után, ám az autógyártó legnagyobb üzeme továbbra is a sanghaji, amely a németországi gyár megnyitása előtt az európai piacra is szállított járműveket.

A kínai külügyminisztérium szóvivője szerint Kína üdvözli Muskot és más üzleti vezetőket, és a kölcsönösen előnyös együttműködést hirdeti. Mao Ning elmondta azt is, hogy hazája szívesen látja a külföldi befektetőket.