Valósággal feltámadt a múlt hét második felében a hazai részvénypiac, a BUX index a 47 ezer pontos szint fölé került. A vezető részvények közül jól szerepelt az OTP, de most fontos ellenállási szint közelében van. A Richter meghatározó ellenállást tört át, így továbbra is felfelé mutat a technikai képe. A Mol visszakerült a meredek emelkedő trendvonal fölé, és szintén fontos ellenállást ostromol. A Magyar Telekom piacán viszont megnőtt az esélye egy negatív korrekciós hullámnak.

Jól teljesített az OTP az elmúlt időszakban, hiszen a csütörtöki szelvényvágás ellenére pluszban tudott zárni,

 de 11 090 forintnál meghatározó ellenállási szint húzódik. Amennyiben nem sikerül tartósan áttörni, negatív korrekció jöhet a 10 612 forintnál húzódó 30 napos mozgóátlag irányába. Az MACD-indikátor eladási jelzést adott, a Bollinger-szalagok szűkülnek, amely arra utal, hogy 1-2 héten belül trendszerű elmozdulás jöhet.

 

A Richter árfolyama fontos ellenállást lépett át 8230 forintnál, hamarosan elérhető lehet a 8450 forintos szint, ahol a 38,2 százalékos Fibo-szint, illetve a felső Bollinger-szalag húzódik. Amennyiben ott megtorpan az emelkedés, kialakulhat egy dupla tető alakzat, de áttörése esetén a 8700 forintos ellenállást célozhatja meg az árfolyam.

 

A Mol árfolyama a meredek emelkedő trendvonal alá került, majd csütörtökön visszarántották fölé, és már a 38,2 százalékos Fibo-szintet támadja. Amennyiben sikerülne áttörni a 2838 forintos szintet, a következő állomás 2900 forintnál lehet, majd 2965 forintnál található a 23,6 százalékos Fibo-szint.

A Mol-részvények árfolyammozgása.

A korábbinál alacsonyabb tetőről fordult a Magyar Telekom árfolyama, ezt követően a 30 napos mozgóátlag alá került, amely már 422,48 forintnál ellenállást képez. A következő támasz 416,23 forintnál a 38,2 százalékos Fibo-szint. A technikai kép alapján jelentősen megnőtt az esélye egy nagyobb negatív korrekciónak. A január óta tartó emelkedő trendvonal az 50 napos mozgóátlaggal erősítve 411 forintnál található.

Az osztalékszelvény nélkül is ígér izgalmakat a Telekom-részvény.