Jelentősen csökkent az Estée Lauder negyedéves nyeresége és bevétele a gyenge ázsiai értékesítés, illetve az erős dollár miatt. Az amerikai kozmetikai óriáscég adózott eredménye a március végével záródott pénzügyi harmadik negyedévében 156 millió dollár, részvényenként 43 cent lett, jócskán elmaradt az egy évvel korábbi 558 milliótól, részvényarányosan 1,53 dollártól.

Bangkok,,Thailand,-,October,18,,2018,:,Estee,Lauder,Store
Estée Lauder
Rossz hírek érkeztek az Estée Lauderről, aggódhatnak a fogyasztók.
Fotó: Shutterstock

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,9 dollárról 47 centre süllyedt. Az éves szintű bevétel 11,6 százalékkal, 3,755 milliárdra esett, az árfolyam-ingadozásoktól és vállalati akvizíciós hatásoktól megtisztított, úgynevezett organikus bevétel 8 százalékkal csökkent.

Az elemzői várakozások átlagában nagyobb, 51 cent részvényarányos eredmény és kisebb, 3,71 milliárd dolláros bevétel szerepelt.

Az Estée Lauder most arra számít, hogy a június végével záródó pénzügyi évben a bevétele 10-12 százalékkal esik az eddig várt 5-7 helyett, az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény csökkenésére vonatkozó előrejelzését pedig a cég 27-29 százalékról, 50-51-re változtatta.

Neves divatházat vásárolt fel az Estée Lauder

Az amerikai parfümgyártó novemberben megvette a Tom Ford divatházat.